Domeinnaam

Controleer of de domeinnaam die u wilt registreren nog vrij is.Speciale Actie

Op dit moment hebben wij een actie voor https - SSL

Veilige website Google https oplossingen vanaf 49,95

Social Bookmarks

Recente Tweets

Follow Me on Twitter

Categorieën

Archief

De lancering van de nieuwe internet extensies .vlaanderen en .brussels gebeurt in vier fases. Dat maakt domeinnaambeheerder DNS Belgium vandaag bekend.

lancerings-dns-vlaanderenDe eerste fase start na de zomer van 2014. Bedrijven, merkhouders, overheden en verenigingen kunnen als eersten domeinnamen met de nieuwe extensies registreren. Deze gefaseerde aanpak komt er om het zogenaamde “cybersquatting” te vermijden, waarbij speculanten massaal domeinnamen registreren om ze achteraf tegen hoge prijzen te verkopen.

Tijdens de eerste fase kunnen bedrijven, merkhouders, overheden en verenigingen .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen claimen voor hun websites en e-mailadressen. Deze domeinnaam stemt dan overeen met hun merk, handelsnaam, vennootschapsnaam of maatschappelijke benaming. Ze krijgen voorrang op het grote publiek om discussies over, en misbruik van de nieuwe domeinnamen te vermijden. Voor domeinnamen die meer dan één keer aangevraagd worden, komt er een veiling.

De aansluitende tweede fase is die voor privépersonen. Elke Belg kan dan een .brussels- en .vlaanderen-domeinnaam aanvragen met daarin zijn of haar achternaam, of een combinatie van voor- en achternaam. Wie het eerst komt, het eerst maalt. DNS Belgium verwacht dat veelvoorkomende familienamen het snelst geregistreerd zullen worden.

Gedurende de derde fase kan iedereen ter wereld haar of zijn .brussels- en .vlaanderen- domeinnaam aanvragen zonder daarbij te moeten aantonen dat ze er aanspraak op maken. Zoals bij de eerste fase zullen identieke domeinnamen die meer dan één keer aangevraagd zijn, per opbod verkocht worden tijdens een veiling.

Tijdens de vierde fase ten slotte kan iedereen wereldwijd zonder beperkingen en zonder dat er een veiling aan te pas komt .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen registreren. Dat is ook zo voor de .be-domeinnamen die DNS Belgium beheert.

De invoering van de nieuwe domeinnaamextensies is een complexe aangelegenheid. De non-profitorganisatie ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) leidt die gefaseerde invoering op internationaal vlak in goede banen. De timing voor de introductie van .vlaanderen en .brussels is onderhevig aan de snelheid waarmee ICANN andere domeinnaamextensies op de markt laat komen.

DNS Belgium bepaalt voor het eind van het jaar de prijzen voor .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen die het aan de verkopers van domeinnamen aanrekent

Over Ons

  • WebTeam is sinds 1996 een zakelijke internet service provider gevestigd te Almere.Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteits-internet diensten aan bedrijven, overheden, verenigingen, omroepen en gemeenten. Wij leveren domein registraties, server hosting, mobiele websites, datacentrum diensten en ssl certificaten.

    Powered by Spango BV

 

Referenties

Partners

Speciale Thema Sites

 

Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud. Alle bedragen excl. 21% BTW.