Domeinnaam

Controleer of de domeinnaam die u wilt registreren nog vrij is.Speciale Actie

Op dit moment hebben wij een actie voor https - SSL

Veilige website Google https oplossingen vanaf 49,95

Social Bookmarks

Recente Tweets

Follow Me on Twitter

Categorieën

Archief

De zakelijke markt vindt dat nieuwe internetextensies, zoals .shop, .web, .hotel, .brussels, .vlaanderen en .gent, meer mogelijkheden bieden. Bijna zes op de tien kmo’s en vrije beroepen zien er opportuniteiten in.

Dat blijkt uit een marktonderzoek, uitgevoerd door TNS Dimarso in opdracht van de Belgische domeinnaambeheerder DNS Belgium. Via het marktonderzoek werden professionelen (kmo’s en vrije beroepen) en particulieren rond drie thema’s bevraagd: de komst van de nieuwe internetextensies, huidig bezit en gebruik van domeinnamen en hun kennis over DNS Belgium.

Vier op de tien vinden nieuwe extensies positief en nuttig

Critici vrezen dat de nieuwe extensies voor verwarring zullen zorgen en extra kosten met zich meebrengen. Het marktonderzoek nuanceert dat: 59% van de professionelen ziet mogelijkheden in de nieuwe internetextensies, 43% vindt de komst ervan een positieve evolutie en 40% zegt dat ze nuttig kunnen zijn. De particulieren denken er niet heel anders over. Bij de respondenten die .vlaanderen in de toekomst zouden registreren, blijkt wonen of actief zijn in de regio de hoofdreden. Door concreet te informeren over de mogelijkheden die de nieuwe extensies bieden, wil DNS Belgium de groep ondernemingen, vrije beroepen en particulieren die er het nut nog niet van inzien kleiner maken.

Ruimte voor nieuwe domeinnamen

Iets meer dan de helft van de vrije beroepen bezit een domeinnaam. Bij de ondernemingen is dat 89%. Ongeveer 30% van de professionelen is van plan om nog een domeinnaam te registreren. Bij de particulieren, waarvan minder dan 20% een domeinnaam heeft, ligt dat percentage de helft lager.

Keuze domeinnaamextensie niet langer vanzelfsprekend

Ondernemingen en particulieren denken grondig na over een domeinnaam (zoals dnsbelgium.be), maar de extensie lag meestal voor de hand. Zo toont het onderzoek aan dat de keuze voor een .be-extensie tot nu toe een evidentie was. Met de komst van nieuwe domeinnaamextensies zal ook de extensie een weloverwogen beslissing moeten worden, zegt DNS Belgium. Ondernemingen, vrije beroepen en particulieren kunnen dan een extensie kiezen die aansluit bij hun identiteit, dienst of product. Uit het marktonderzoek blijkt dat 74% het belangrijk acht dat de extensie de identiteit van het bedrijf aangeeft. Iets meer dan de helft vindt dat een extensie internationaal moet klinken. Voor 86% van de ondervraagde ondernemingen draait de extensiekeuze om betrouwbaarheid.

DNS Belgium betrouwbaar en referentie voor domeinnamen

Ongeveer negen op de tien professionelen die de domeinnaambeheerder kennen, vinden DNS Belgium betrouwbaar. De meerderheid beschrijft DNS Belgium dan ook als de referentie in domeinnamen. Soortgelijke resultaten tekenen zich af bij de particulieren.

“Dit onderzoek bevat hoopgevende cijfers over de nieuwe extensies. Een deel van de zakelijke markt ziet er nu al potentieel in”, zegt Philip Du Bois, General Manager van DNS Belgium. “We beseffen echter dat ruim de helft van de professionelen en particulieren nog overtuigd moet worden van het nut. Het is mede onze taak om blijvend te informeren over de concrete voordelen die .vlaanderen en .brussels. bieden.”

Het pre-registreren, ook wel je WatchList genoemd, is geheel gratis !

Over Ons

  • WebTeam is sinds 1996 een zakelijke internet service provider gevestigd te Almere.Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteits-internet diensten aan bedrijven, overheden, verenigingen, omroepen en gemeenten. Wij leveren domein registraties, server hosting, mobiele websites, datacentrum diensten en ssl certificaten.

    Powered by Spango BV

 

Referenties

Partners

Speciale Thema Sites

 

Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud. Alle bedragen excl. 21% BTW.