Domeinnaam

Controleer of de domeinnaam die u wilt registreren nog vrij is.Speciale Actie

Op dit moment hebben wij een actie voor https - SSL

Veilige website Google https oplossingen vanaf 49,95

Social Bookmarks

Recente Tweets

Follow Me on Twitter

Categorieën

Archief

google-slow-tagWe hebben in onze blog al vaker geschreven over het belang van een snelle mobiele website. Samengevat: mensen haten langzaam. Is je website niet snel, dan klikt men weg naar de website van een concurrent. Dat is een gemiste kans en een gemiste klant.

De tweede reden heeft te maken met de resultaten bij de zoekmachines. Google heeft 2 zoek-algoritmes die het verschil berekenen tussen mobiele zoekopdrachten en “desktop” zoekopdrachten. Als je website niet mobiel vriendelijk is krijg je een penalty.

Daarom staat er tegenwoordig steeds vaker een “mobile friendly” of “mobiel geschikt” bij het resultaat van een zoekopdracht. Dit is het gevolg van de Mobilegeddon actie van een paar maanden geleden.

Google Slow Tag

Begin dit jaar waren er geruchten dat Google van plan was om nog meer veranderingen door te voeren. Er werd gesproken over een mogelijke uitbreiding met een “slow” tag. In het Engels is dat “naming and shaming”. Google laat zien dat je de boel niet voor elkaar hebt, mensen vermijden je website en je zakt steeds verder weg totdat je vergeten bent.

Responsive is uit

Heel vaak zien we sitebouwers de plank mis slaan. Responsive is zo’n kreet waar mensen intrappen. Google straft je voor grote foto’s = slow tag. Google straft je als je flash probeert te starten op een mobiel. En niets is erger dan een restaurant met een PDF menu kaart.

Responsive werkt niet meer ( bron ) . Maar ja, je sitebouwer vertelde dat het zo handig was…. Stop met je verouderde responsive website. Responsive = 2002

En denk ook aan het geld: voor € 5,95 per maand heb je een mobiele website. Dat is pas voordelig als je het vergelijkt met de honderden of duizenden euro’s die een ontwerper rekent.

Slow Tag experiment

Afgelopen zomer heeft Google al getest met de slow tag.

google-mobile-slow-label

En er is ook nog een andere variant opgedoken: met “Slow to load”

google-slow-to-load-tag

Dit is wat er gaat gebeuren: mensen op een mobiel zoeken iets en zien een rijtje met resultaten. Staat er dan zo’n rode “slow” of waarschuwing voor omdat je mobiele website helemaal niet snel kan laden waardoor steeds meer mensen je site niet zullen aanklikken. Want wie wil er nou “langzaam” ? En daarmee bereikt Google haar doel om het internet weer een stukje mooier en dus ook sneller te maken.

Wat moet je dan wel doen?

Steeds meer marketeers begrijpen dat mensen op een mobieltje ander gedrag hebben. Je doet nu eenmaal andere dingen achter een PC dan met een mobiel.

Van de top 100 bedrijven gebruikt niemand meer responsive. Een mooi voorbeeld is Schiphol. De normale PC website heeft honderden pagina’s. Van winkels tot parkeren, van bouwplannen tot mission statements. Mobiel daarentegen ( m.schiphol.nl ) heeft maar 2 knopjes:  vertrek & aankomst.

Waarom zou jij dan wel je hele PC website in een mobiel schermpje proppen?

SiteOpMobi klanten hebben dit probleem niet. Ze gebruiken een echte mobiele website die 8 keer sneller is dan een PC website. Samen met de ingebouwde omleid code en  DeviceAtlas is hun site geschikt voor meer dan 12.000 verschillende toestellen.

Snel, duidelijk en geschikt voor mobiel.

Test een echte mobiele website 30 dagen gratis:

https://webteam.nl/mobiel/gratis-mobiel-website-uitproberen/

gratis-testen

Over Ons

  • WebTeam is sinds 1996 een zakelijke internet service provider gevestigd te Almere.Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteits-internet diensten aan bedrijven, overheden, verenigingen, omroepen en gemeenten. Wij leveren domein registraties, server hosting, mobiele websites, datacentrum diensten en ssl certificaten.

    Powered by Spango BV

 

Referenties

Partners

Speciale Thema Sites

 

Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud. Alle bedragen excl. 21% BTW.