Domeinnaam

Controleer of de domeinnaam die u wilt registreren nog vrij is.Speciale Actie

Op dit moment hebben wij een actie voor https - SSL

Veilige website Google https oplossingen vanaf 49,95

Social Bookmarks

domein-naam-registrerenEen domeinnaam is een uniek internetadres dat vereist is om via internet te kunnen worden bereikt. Een domeinnaam bestaat uit minimaal twee delen, gescheiden door een punt. Het eerste deel is een vrij te kiezen naam, het tweede deel is een extensie zoals bijvoorbeeld het populaire .nl of .com Wat kan er en wat mag er ? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor: – www.uwbedrijfsnaam.nl – www.uw-bedrijfsnaam.nl – www.123uwnaam.com – www.123-uw-naam.net

Domeinnaam registreren

Controleer links in het zij-menu of de domeinnaam die je wilt registreren nog vrij is. Tekens zoals $ % of # zijn niet toegestaan in een domeinnaam. Ook kunnen de regels per land en per extensie verschillen. Denk er aan dat de domeinnaam duidelijk moet zijn. Stel je heet Jansen en je bent van beroep bakker, dan is misschien www.bakkerjansen.nl een goede naam. En als je onder meer namen actief wilt zijn, dan is bijvoorbeeld www.warmebroodjes.nl een mooie domeinnaam. Bedenk wel dat de afgelopen 25 jaar heel veel domeinnamen al geregistreerd zijn maar dat er evenzoveel mogelijkheden en combinaties nog vrij zijn. WebTeam kan domeinregistraties van vrijwel alle landen verzorgen.

Domein

De verschillende delen van een domein (oftewel: domeinnaam) worden van elkaar gescheiden door punten. Een voorbeeld van een domein is webteam.nl. Om deze naam vast te leggen is een registratie vereist. Meestal is in de domeinnaam de persoon of het bedrijf te herkennen waarover de pagina gaat, soms is in de domeinnaam het thema van de website te herkennen. In principe is alles mogelijk als domeinnaam, zolang de naam bestaat uit een combinatie van twee of meer tekens. De combinatie mag bestaan uit de letters a tot en met z, eventueel aangevuld met cijfers 0 tot en met 9 of een streepje -. Controleer of de domeinnaam die je wilt registreren nog vrij is.

Over Ons

  • WebTeam is sinds 1996 een zakelijke internet service provider gevestigd te Almere.Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteits-internet diensten aan bedrijven, overheden, verenigingen, omroepen en gemeenten. Wij leveren domein registraties, server hosting, mobiele websites, datacentrum diensten en ssl certificaten.

    Powered by Spango BV

 

Referenties

Partners

Speciale Thema Sites

 

Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud. Alle bedragen excl. 21% BTW.