Speciale Actie

Op dit moment hebben wij een actie voor https - SSL

Veilige website Google https oplossingen vanaf 49,95

IDN staat voor Internationalized Domain Name en slaat op domeinnamen die mistens 1 karakter gebruiken dat niet in het gewone alfabet (A-Z) zit, geen nummer is (0-9) of geen koppelteken (-) is. Met andere woorden: dankzij IDN zal je onder andere letters met accenttekens kunnen gebruiken. Vanaf 11 juni 2013 10:00 CET biedt WebTeam de mogelijkheid om een IDN-domeinnaam te registeren met de .be-extensie.

WebTeam is dedicated IDN registrardns-be-logo

Welke karakters zijn vanaf 11 juni 2013 mogelijk?

Er bestaan verschillende karaktersets die voor een IDN implementatie gebruikt kunnen worden. DNS.be heeft een set gekozen dat sowieso alle accenten en afwijkende letters bevat die in het Nederlands, Frans of Duits gebruikt worden. Deze set bevat daarnaast nog andere karakers uit Europese talen als Zweeds, Noors en Fins.
Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuw toegelaten karakters:
ß* à á â ã ó ô þ ü ú ð
æ å ï ç è õ ö ÿ ý ò ä
œ ê ë ì í ø ù î û ñ é
*Opgelet bij het gebruik van de ß; niet alle browsers ondersteunen dit karakter op dezelfde manier.

Wat is een IDN-domeinnaam?

Uw merknaam, productnaam of eigennaam is uniek. Wanneer hier een accentteken in zit, is dat essentieel. Want zonder accenttekens klinkt het niet, ook niet op het net!

Komt er een sunrise periode voor IDN .be?

Nee, er komt geen sunrise periode voor IDN. Dat betekent dat u niet automatisch recht hebt op de .be-domeinnaam met accenttekens die overeenstemt met de merknamen, handels- en vennootschapsnamen waarover u beschikt. Wees er op 11 juni 2013 10:00 CET dus snel bij om ervoor te zorgen dat u de gewenste domeinnaam kan registeren.

Hoe zal een browser met IDN-domeinnamen omgaan?

De mogelijkheid om met IDN-domeinnamen te werken bestaat sinds IDNA 2003, een standaard die werd uitgewerkt om verschillende applicaties te laten werken met accenttekens. Alle recente browers ondersteunen de IDNA 2003 standaard. Achter de schermen zal uw browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome) een IDN-domeinnaam via een speciale codering omzetten naar een ASCII vorm (een vorm die enkel gewone letters, cijfers of een koppelteken gebruikt) om naar dat adres te kunnen surfen. Zo zal uw browser bijvoorbeeld www.dñs.be omzetten naar www.xn--ds-zja.be. Zelf zult u daar in meeste gevallen niets van zien.

DNS.be zal IDNA 2008 implementeren, wat een evolutie is van de IDNA 2003 standaard. Voor de karakterset die DNS.be zal aanbieden, is er geen verschil tussen beide versies, behalve voor de Duitse ß. Dit karakter wordt in IDNA 2003 omgezet naar ‘ss’ en dat betekent dat browsers die IDNA 2008 nog niet ondersteunen, domeinnamen met een ß niet zullen omzetten naar een ASCII vorm maar de ß simpelweg vervangen door ‘ss’. Wanneer u bijvoorbeeld naar www.dnß.be surft, zullen de meeste browers u dus naar www.dnss.be sturen, waardoor u op een verschillende website terecht komt. Op dit moment ondersteunt enkel de Opera browser IDNA 2008.

Wanneer een andere partij de ‘ss’ variant van een domeinnaam met een ß heeft geregistreerd, kan een bezoeker afhankelijk van de browser die hij gebruikt ofwel op uw website ofwel op een andere website terecht komen. Daarom is het aangeraden om van domeinnamen met een ß ook de versie met ‘ss’ te registeren.

Kan ik inschrijven of een voor registratie doen?

Inschrijven, pre-registreren, sunrise, whois checken, het is allemaal niet mogelijk. Pas vanaf 11 juni 2013 gaat de registratie van start.

Kan ik een e-mailadres gebruiken met een IDN-karakter?

De ondersteuning van IDN-karakters in e-mailadressen hangt sterk af van de e-mailclient (zoals Outlook of Thunderbird) en server software die u gebruikt. Dat beketent dat wij hier geen controle over hebben.

Speciale aanbieding

We hebben een leuke actie: 1.95 voor een .be domeinnaam

Over Ons

  • WebTeam is sinds 1996 een zakelijke internet service provider gevestigd te Almere.Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteits-internet diensten aan bedrijven, overheden, verenigingen, omroepen en gemeenten. Wij leveren domein registraties, server hosting, mobiele websites, datacentrum diensten en ssl certificaten.

    Powered by Spango BV

 

Referenties

Partners

Speciale Thema Sites

 

Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud. Alle bedragen excl. 21% BTW.